Εξαφάνιση: Τι συνέβη στον Bryce Laspisa; 

Τι συνέβη στον  19χρονο  Bryce Laspisa;  Ποια είναι τα γεγονότα που προηγήθηκαν της εξαφάνισής του; Γιατί ξαφνικά εκδήλωσε  περίεργες συμπεριφορές; Τι τον απασχολούσε;  Θα βρεθούν απαντήσεις; 

Ο Bryce Laspisa γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1994, στο Ιλινόις, στις Η.Π.Α. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο, το 2012, η οικογένεια του μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Αργότερα ο Bryce πήγε στο κολλέγιο Sierra, στην περιοχή Rocklin, όπου σπούδαζε γραφικό και τεχνικό σχέδιο. Οι γονείς του, Michael και Karen Laspisa, περιγράφουν τον Bryce ως έναν ταλαντούχο, καλόκαρδο και κοινωνικό νεαρό, που έκανε εύκολα φιλίες, και ήταν αγαπητός. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στο κολλέγιο, γνώρισε την Kim, με την οποία έκανε σχέση. Όλα κυλούσαν τέλεια, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2013, όταν οι γονείς του δήλωσαν τον Bryce ως αγνοούμενο. 

Οι δύο “περίεργες” εβδομάδες πριν την εξαφάνιση

Στις 28 Αυγούστου (δύο μέρες πριν την εξαφάνιση), η μητέρα του Bryce έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον συγκάτοικό του. Ο συγκάτοικος και φίλος του Bryce, ενημέρωσε την Karen, πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Bryce, δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά, και αυτό τον είχε ανησυχήσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Bryce, κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες αλκοόλ μόνος του (δυο μπουκάλια μέσα σε ένα σαββατοκύριακο), κάτι το οποίο δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν. Επίσης, μια μέρα πριν, χωρίς κάποιο λόγο, χώρισε την κοπέλα του, μέσω μηνύματος , όπου της έγραφε: “Θα είσαι καλύτερα χωρίς εμένα”. 

Στο τηλεφώνημα, ο συγκάτοικος παραδέχτηκε ότι πριν δύο εβδομάδες, εκείνος και ο Bryce είχαν πάρει μερικά χάπια Vyvanse (λισδεξαμφεταμίνη), ώστε να μείνουν ξύπνιοι όλο το βράδυ, για να παίξουν videogames. Σύμφωνα, με τα όσα ανέφερε στην μητέρα του Bryce, από τότε είχε αρχίσει να εκδηλώνει την περίεργη συμπεριφορά. Το Vyvanse είναι ένα φάρμακο που είναι παράγωγο της αμφεταμίνης, και συνταγογραφείται, σε συγκεκριμένες μικρές δοσολογίες, συνήθως σε άτομα που πάσχουν από ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). To Vyvanse, είναι επίσης αρκετά “δημοφιλές” στα κολλέγια/πανεπιστήμια στο εξωτερικό, καθώς κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, μερικοί φοιτητές το χρησιμοποιούν για να μείνουν ξύπνιοι, ώστε να διαβάσουν, για τις εξετάσεις. 

Αργότερα, την ίδια μέρα, η μητέρα του Bryce, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από την κοπέλα του. Η Kim, της είπε ότι ο Bryce ήταν στο διαμέρισμα της και η συμπεριφορά του δεν ήταν φυσιολογική, και για αυτό τον λόγο, του πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και δεν τον άφηνε να οδηγήσει. Η Karen ζήτησε να μιλήσει με τον γιο της, και εκείνος της είπε ότι η Kim είναι νευριασμένη μαζί του επειδή την χώρισε, και για αυτό τον λόγο δεν του δίνει τα κλειδιά, και ότι εκείνος είναι μια χαρά. Η μητέρα του εμφανώς ταραγμένη με όλα αυτά που είχε μάθει, προσφέρθηκε να πάρει το πρώτο αεροπλάνο το επόμενο πρωί και να πάει να τον βρει, όμως ο Bryce αρνήθηκε και της είπε να μην κλείσει  αεροπορικό εισιτήριο μέχρι να της μιλήσει, ισχυριζόμενος πως έχει πολλά να της πει. Η μητέρα του, όπως αργότερα είπε στην αστυνομία, υπέθεσε πως δεν είχε συμβεί κάτι σοβαρό, καθώς ο γιος της στο τηλέφωνο δεν ήταν αναστατωμένος, και έτσι είπε στην Kim να του δώσει τα κλειδιά και είπε στον Bryce, να γυρίσει σπίτι του να κοιμηθεί. 

Στη 1 π.μ., η Karen βρήκε μια αναπάντητη κλήση από τον Bryce. Υπέθεσε ότι, την είχε πάρει τηλέφωνο για να της πει ότι έφτασε στο σπίτι του.

H αντίστροφη μέτρηση

Στις 11 π.μ., το επόμενη μέρα, οι γονείς του Bryce, είχαν στον τηλεφωνητή τους, ένα τυποποιημένο μήνυμα από την εταιρεία οδικής ασφάλισης αυτοκινήτων, το οποίο τους ενημέρωσε ότι κάποιος έχει κάνει χρήση οδικής βοήθειας. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Bryce, αλλά το κινητό του ήταν κλειστό και έτσι κάλεσαν τον συγκάτοικό του, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο Bryce, δεν γύρισε σπίτι το βράδυ. Εμφανώς ανήσυχοι, οι γονείς του, προσπάθησαν να βρουν, που και πότε έγινε χρήση της οδικής βοήθειας. Ανακάλυψαν ότι είχε γίνει το ίδιο πρωί, στην περιοχή Buttonwillow, της Καλιφόρνιας, κοντά σε μια στάση για φορτηγά. Επειδή η συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι τους, υπέθεσαν ότι ο Bryce, ερχόταν εκεί. 

Ο πατέρας του, πήρε τηλέφωνο την οδική βοήθεια, για να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Τον ενημέρωσαν ότι ο Bryce ζήτησε να του πάνε 3 γαλόνια βενζίνη, και του έδωσαν το τηλέφωνο του καταστήματος, που τον εξυπηρέτησε. Ο πατέρας του, πληροφορήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ότι ο Bryce, ήταν καλά και απλά είχε μείνει από βενζίνη. Επειδή, οι γονείς του ακουγόταν ταραγμένοι στο τηλέφωνο, ο ιδιοκτήτης προσφέρθηκε να πάει στο σημείο που είχε μείνει ο Bryce, να δει αν ήταν ακόμα εκεί. 

Προς έκπληξη του ιδιοκτήτη, όταν έφτασε στο σημείο, ο Bryce, ήταν ακόμα εκεί. Αμέσως, πήρε τηλέφωνο τους γονείς του, και τους ενημέρωσε. Η μητέρα του, τον ρώτησε αν είναι καλά και αν συμβαίνει κάτι. Ο Bryce, την διαβεβαίωσε ότι όλα είναι μια χαρά και ότι θα βάλει την διεύθυνση του σπιτιού στο GPS, και θα γυρίσει. Οι γονείς του, περίμεναν ότι, θα έφτανε σπίτι γύρω στις 3 μ.μ., όμως είχαν περάσει περίπου έξι ώρες, ο Bryce δεν είχε γυρίσει σπίτι, δεν είχαν κανένα νέο του και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Έτσι, πήγαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα στην Orange County, και τον δήλωσαν ως αγνοούμενο. 

Η αστυνομία εντόπισε το σήμα του κινητού του, το οποίο εξέπεμπε από την ίδια περιοχή, που ήταν πριν σταματημένος. Είχε προχωρήσει μόνο 12 χιλιόμετρα από το σημείο που βρισκόταν πριν. Επειδή, είχαν περάσει ήδη εννέα ώρες, που ο Bryce, βρισκόταν εκεί, η αστυνομία πήγε να δει τι συμβαίνει. Του έκαναν αλκοτέστ, το οποίο βγήκε καθαρό, και έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο του, χωρίς ωστόσο να βρουν αλκοόλ ή παράνομες ουσίες. Οι αστυνομικοί, είπαν ότι όση ώρα του μιλούσαν, ήταν διαυγής, συνεργάσιμος, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν σωστά, και δεν έδειχνε αναστατωμένος. Μετά τον έλεγχο, επικοινώνησαν με τους γονείς του, τους ενημέρωσαν για την κατάσταση, και τους ρώτησαν αν ήθελαν να τον αφήσουν να φύγει ή να τον κρατήσουν υπό την εποπτεία τους μέχρι να έρθουν εκείνοι να τον πάρουν από το τμήμα. Οι γονείς, είπαν στην αστυνομία, πως εφόσον είναι καλά και δεν συμβαίνει κάτι, να τον αφήσουν να φύγει. 

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, ο Bryce ακόμα δεν είχε επιστρέψει, όμως οι γονείς, επειδή βρήκαν μία αναπάντητη κλήση από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που του είχε παραδώσει την βενζίνη, επικοινώνησαν μαζί του. Ο ιδιοκτήτης, προσφέρθηκε πάλι, να πάει να δει εάν τελικά ο Bryce ήταν ακόμα εκεί. Όταν έφτασε, βρήκε τον Bryce, μέσα στο αμάξι. Συνολικά, είχαν περάσει δεκατρείς ώρες, που στεκόταν χωρίς λόγο, στο ίδιο σημείο. Ο ιδιοκτήτης, τον πλησίασε και του είπε ότι οι γονείς του ανησυχούν, και ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι. Προσφέρθηκε να τον ακολουθήσει μέχρι να βγει στην κεντρική λεωφόρο, και να ειδοποιήσει τους γονείς του, ότι βρίσκεται καθ’ οδόν. Τον ακολούθησε για περίπου 16 χιλιόμετρα, μέχρι την κεντρική λεωφόρο, και μετά τηλεφώνησε στους γονείς του, και τους ενημέρωσε. 

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, ο Bryce μίλησε αρκετές φόρες στο τηλέφωνο με τους γονείς του. Στα περισσότερα τηλεφωνήματα, οι γονείς του, τον ρωτούσαν, σε ποιο σημείο βρισόταν, τι πινακίδες έβλεπε κλπ., ωστόσο, ο Bryce, τους έλεγε ότι ήταν πολύ σκοτεινά και δεν είχε καλή ορατότητα, αλλά το GPS, έδειχνε  ότι θα έφτανε σπίτι στις 3.25 π.μ. 

Στις 2.09 π.μ. ο Bryce, τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι ήταν εξαντλημένος, και θα σταματούσε για λίγες ώρες στην άκρη του δρόμου, για να κοιμηθεί. Η μητέρα του συμφώνησε, καθώς ήταν άγρυπνος για περίπου 48 ώρες. 

Η επόμενη μέρα 

Το επόμενο πρωί, στις 8, ένας αστυνομικός πήγε στο σπίτι των Laspisa και τους ενημέρωσε ότι βρήκαν το αυτοκίνητο του Bryce, κοντά στην περιοχή της λίμνης Castaic, στη Καλιφόρνια. To αμάξι είχε πέσει από ένα ανάχωμα 7,5 μέτρων, κοντά στη λίμνη, ωστόσο ο Bryce, ήταν άφαντος. Το κινητό και το λάπτοπ του, ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Το πορτοφόλι και το σακίδιο του, βρέθηκαν έξω από το αμάξι, δίπλα στο πίσω παράθυρο, το οποίο ήταν σπασμένο από μέσα. Εικάζεται, ότι ο Bryce, το έσπασε στην προσπάθεια του να βγει έξω. Η σήμανση, βρήκε αίμα στο ταμπλώ του αυτοκινήτου και στο πίσω παράθυρο, ωστόσο, η ποσότητα ήταν ελάχιστη, πράγμα που έδειχνε ότι τα εξωτερικά τραύματα από τη σύγκρουση, δεν ήταν πολύ σοβαρά. 

Ο ειδικός που εξέτασε το δρόμο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σημάδια φρεναρίσματος και ότι τα στοιχεία δείχνουν, ότι ο Bryce οδηγούσε με σταθερή ταχύτητα προς εκείνο το σημείο. Επίσης, ανέφερε, πως εκείνη την ώρα της ημέρας, λόγω μη καθαρής ορατότητας , το ανάχωμα δεν θα φαινόταν καθαρά, έτσι ο Bryce ίσως  νόμιζε, ότι αν ακολουθούσε αυτή την πορεία, θα έπεφτε κατευθείαν μέσα στη λίμνη. Λόγω, αυτών των στοιχείων, οι αρχές άρχισαν να εξετάζουν, το ενδεχόμενο, της απόπειρας αυτοκτονίας. 

Οι έρευνες

Τις επόμενες μέρες, έγιναν έρευνες (με ελικόπτερα, βάρκες, δύτες, και σκύλους) στη λίμνη και στη γύρω περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Δύο, από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στο να εντοπίζουν μυρωδιές, εντόπισαν την μυρωδιά του Bryce από το αυτοκίνητο, μέχρι μια στάση φορτηγών, που βρισκόταν πιο πέρα. Αυτό, έκανε τις αρχές να υποθέσουν ότι ίσως ο Bryce, να επιβιβάστηκε σε κάποιο φορτηγό. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο, που να δείχνει τι απέγινε ο Bryce, έτσι οι αρχές επικοινώνησαν με κάποιους από τους φίλους του, στο κολλέγιο. 

Ανακάλυψαν ότι την νύχτα που ο Bryce, χώρισε την κοπέλα του, χωρίς προφανή λόγο, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και Vyvanse.  Τις δύο βδομάδες, πριν την εξαφάνισή του, όταν συμπεριφερόταν περίεργα, ήταν υπό την επήρεια των ουσιών. Ο συγκάτοικός του, είπε ότι πριν φύγει του χάρισε το X-Box του, και ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια, τα οποία ήταν οικογενειακό κειμήλιο και του τα είχε δωρίσει η μητέρα του. Οι αρχές, υποψιάστηκαν ότι λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδιασμό με Vyvanse, ίσως να υπέστη κάποιο ψυχωσικό επεισόδιο (psychotic breakdown). 

Η αστυνομία, ερεύνησε επίσης και τις κάμερες που υπήρχαν στη γύρω περιοχή, και βρήκε υλικό που έδειχνε  τον Bryce, γύρω στις 2.15 π.μ. (έξι λεπτά μετά την επικοινωνία με τη μητέρα του, τότε που της είπε ότι θα σταματούσε για να κοιμηθεί), να οδηγεί στην οδό Lake Hughes και να κατευθύνεται παραπλεύρως της λίμνης Castaic. Δύο ώρες μετά, στις 4 π.μ., εθεάθη να ξαναπερνάει από το ίδιο σημείο, στην οδο Lake Hughes. 

Τον Αύγουστο του 2014, η οικογένεια προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή, για να βοηθήσει τις έρευνες, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Έναν χρόνο αργότερα, το 2015, προσέλαβαν και έναν ερευνητή με ειδίκευση στις έρευνες με σόναρ, καθώς η λίμνη, έχει κάποια σημεία με μεγάλο βάθος, όπου οι δύτες δεν μπορούσαν να πάνε. Ωστόσο, και πάλι δεν βρέθηκε κάτι. 

Ανά διαστήματα, έχουν γίνει πολλές αναφορές, για νεαρούς με την περιγραφή του Bryce, σε διάφορες περιοχές της Καλιφόρνιας, αλλά όλες τις φορές αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εκείνος. 

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Αρθρογράφος: Christina Bompogianni

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to top
Close
Browse Tags