Υπόθεση Ολυμπία Κηρύκου: Μετά από 26 χρόνια νέες ερωτήματα και απαντήσεις

Όσοι έχουν μελετήσει την υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου, πέφτουν εύκολα στην πλάνη ότι η γυναίκα έστησε την εξαφάνιση της. Ότι φρόντισε να πει ψέματα για να κρυφτεί κάπου, μιας και δεν ήθελε άλλο να παραμείνει σε ένα γάμο που συναισθηματικά είχε πτωχεύσει. Ποιες είναι όμως οι πλάνες και ποια τα νέα δεδομένα; Ποιες είναι οι ενδείξεις, οι ισχυρές αμφιβολίες αλλά και οι αντιφάσεις σε αυτή την υπόθεση;

 • Η Ολυμπία υποτίθεται πως άφησε ένα σημείωμα πριν εξαφανιστεί. Το σημείωμα περιέγραφε μια προγραμματισμένη ημερήσια δραστηριότητα. Τα όσα λέει μέσα το χειρόγραφο δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το σημείωμα αφορά άλλη μέρα και χρησιμοποιήθηκε για να δείξουν ότι η Ολυμπία είπε ψέματα για να εξαφανιστεί.
 • Όπως ανέφερε ο τελευταίος μάρτυρας που είδε την Ολυμπία, είπε χαρακτηριστικά πως το παλτό που φορούσε η αγνοούμενη ήταν πολύ περίεργο, γιατί έκανε ζέστη. Τα Ίχνη στο σκοτάδι έκαναν αίτημα στην Μετεωρολογική υπηρεσία και το έγγραφο έδειξε ότι εκείνη τη μέρα οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές. Αυτό σημαίνει πως ΑΝ η Ολυμπία φορούσε παλτό, ήταν κάτι το φυσιολογικό. Όμως ο μάρτυρας τόνισε πως εκείνη τη μέρα έκανε ζέστη. Και συσχέτισε την περίεργη συμπεριφορά της Ολυμπίας με το κλίμα της ημέρας. Όμως ζέστη δεν είχε.
 • Ο τελευταίος μάρτυρας ανέφερε ότι τα κλειδιά της Ολυμπίας βρέθηκαν στο όχημα που την μετέφερε. Γιατί να αφήσει τα κλειδιά η αγνοούμενη; Και όπως αποδείχτηκε από την αναπαράσταση εξαφάνισης που έκαναν τα ίχνη στο σκοτάδι, τα κλειδιά αν έπεφταν στο τσεπάκι της πόρτας θα έκανα θόρυβο, μιας και η ταπετσαρία της πόρτας ήταν μεταλλική.
 • Κανένας μάρτυρας δεν είδε την Ολυμπία στις 11 Νοεμβρίου του 1995. Ο μοναδικός μάρτυρας που ισχυρίστηκε ότι την είδε, δεν βγήκε ποτέ στις κάμερες να μιλήσει και είναι περίεργο πώς θυμόταν ότι πρόκειται για εκείνο το Σάββατο. Να τονίσουμε πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με την οδηγό που μετέφερε για τελευταία φορά την Ολυμπία, όπως ισχυρίζεται.
 • Η Ολυμπία δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την κουνιάδα της. Είναι απορίας άξιο πως η Ολυμπία, αφού ήθελε να στήσει την εξαφάνιση της, επέλεξε να την μεταφέρει ένα άτομο που δεν συμπαθούσε αρκετά και μάλιστα μια τόσο σημαντική μέρα, που σκόπευε να εξαφανιστεί!
 • Η Ολυμπία δεν είχε λείψει ποτέ από την εργασία της. Πώς γίνεται να έλλειψε στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο; Και γιατί να μην απουσιάζει από την εργασία της μια άλλη μέρα που θα είχε ρεπό.
 • Η Ολυμπία δεν πήρε μαζί της ένα βαλιτσάκι που περιείχε καλλυντικά και της ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ενώ δεν συνήθιζε να το αποχωρίζεται ποτέ. Επίσης δεν πήρε μαζί της σημαντικά έγγραφα, όπως και το βιβλιάριο τραπέζης. Πως θα έπαιρνε χρήματα χωρίς αυτό;
 • Στις 15 Νοεμβρίου θα έπαιρνε τα χρήματα της από την εργασία της. Γιατί δεν τα πήρε ποτέ;
 • Γιατί δεν εμφανίστηκε ποτέ στις συνεδρίες που είχε προγραμματίσει για την θεραπεία του δέρματος της; Μιας και ήταν προσεκτική με την εμφάνιση της;
 • Γιατί δεν πήγε να δει τον αδελφό της που νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο μετά την εξαφάνισης της;
 • Γιατί δεν πήρε τα χρυσαφικά της και τα ρούχα της αν όντως είχε στήσει την εξαφάνιση της;
 • Γιατί δεν πήγε στην σχολή υπολογιστών που προγραμμάτιζε;
 • Αμέσως μετά την εξαφάνιση της Ολυμπίας ξεκίνησαν τα ανώνυμα τηλεφωνήματα στο πατρικό της όπως και στην φίλη της την Βάσω. Ο πατέρας της Ολυμπίας ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που έδωσε το 1997 ότι κάποια γυναίκα έπαιρνε τηλέφωνο χωρίς να μιλάει και πως δεν ήταν η Ολυμπία, γιατί κάποια στιγμή η άγνωστη γυναίκα μίλησε και όπως τόνισε, αυτή η φωνή, ήταν η ίδια φωνή που έπαιρνε τηλέφωνο τις πρώτες μέρες που η Ολυμπία ήταν αγνοούμενη. Γιατί η Ολυμπία να έκανε ένα τέτοιο φιάσκο, ταλαιπωρώντας τους ηλικιωμένους γονείς της;
 • Κάθε μέρα μιλούσε η Ολυμπία με τη μητέρα της. Κάθε βράδυ συνήθως. Γιατί την Παρασκευή, μια μέρα πριν την εξαφάνιση η Ολυμπία ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ της, αφού όλα είναι καλά όπως ισχυρίζεται η κολλητή της φίλη.
 • Από την αναπαράσταση που έγινε με πανομοιότυπο όχημα στην εκπομπή Ίχνη στο σκοτάδι, προέκυψε ότι η οδηγός είναι παντελώς αδύνατο να δει την Ολυμπία σε απόσταση 100 μέτρων και σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίστηκε το 1996 σε συνέντευξη της. Ο χρόνος παραμονής του οχήματος, η απόσταση, το σημείο που εξαφανίζεται η Ολυμπία από το κάδρο, δείχνουν συνδυαστικά πως πρόκειται για μια μη έγκυρη μαρτυρία με πολλά κενά και αντιφάσεις.
 • Όπως ανέφερε η Σπυριδούλα Λεγάκη, παιδική φίλη της Ολυμπίας, στην εκπομπή Ίχνη στο σκοτάδι, η Ολυμπία δεν ήταν στο χαρακτήρα της να στήσει την εξαφάνιση της, ήταν μια αγνή κοπέλα και επειδή είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον αδελφό της Γιώργο, αν έκανε κάτι κρυφά, θα τον είχε ενημερώσει.
 • Σοβαρές αντιφάσεις προκύπτουν από την κολλητή φίλη της Ολυμπίας, όπου το βράδυ της Παρασκευής, μια μέρα πριν την εξαφάνιση, υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι του ζευγαριού και πως «όλα ήταν καλά». Η Ολυμπία όμως, όπως είπε η φίλη της, δεν της ανέφερε τίποτα για την «εξαφάνιση» που προγραμμάτιζε την επόμενη μέρα. Γιατί; Πως είναι δυνατόν να στήνει την εξαφάνιση της η Ολυμπία και το προηγούμενο βράδυ να μην λέει ΤΙΠΟΤΑ στην κολλητή της φίλη;
 • Πως είναι δυνατόν η κολλητή φίλη της Ολυμπίας, την ημέρα της εξαφάνισης να συναντιέται με τον αδελφό της Ολυμπίας, χωρίς να υπάρχει λόγος και χωρίς η γυναίκα αυτή να συνηθίζει να ξυπνά το πρωί και ενώ το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν στο σπίτι του ζευγαριού! Γιατί και το βράδυ και το πρωί μετά να γίνονται αυτές οι συναντήσεις;
 • Τα ανώνυμα τηλεφωνήματα ήθελαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι η Ολυμπία είναι ΖΩΝΤΑΝΗ. Το θράσος των ενόχων δεν σταματά, συνεχίζουν να ενοχλούν το πατρικό της Ολυμπίας ακόμα και το Πάσχα του 1997. Η οικογένεια της αγνοούμενος συνεχίζει να πιστεύει ότι η Ολυμπία ζει και κάπου κρύβεται.
 • Ακόμα μια τεράστια πλάνη αποτελεί το τηλεφώνημα στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, το 1996, όταν κάποια γυναίκα τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι η ίδια η Ολυμπία. Ποτέ όμως αυτή η γυναίκα δεν ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για την Ολυμπία, ποτέ. Έτσι οι γονείς πίστεψαν πως η κόρη τους ζει!
 • Ποτέ δεν έγινε μήνυση, ποτέ ενδελεχή έρευνα, ποτέ κάτι ουσιαστικό για την υπόθεση αυτή. Ποτέ δεν ερευνήθηκε το κοντινό της περιβάλλον, ούτε κανείς έδωσε κατάθεση.
 • Η Ολυμπία είχε σοβαρά προβλήματα στο γάμο της. Ο σύζυγος της είχε κρυφό λογαριασμό και όταν το έμαθε η Ολυμπία δημιουργήθηκε μεγάλη ρήξη στη ζευγάρι.
 • Η Ολυμπία είχε μεγάλη προίκα η οποία καταναλώθηκε σε διάφορες ανάγκες του συζύγου της, χωρίς την έγκριση της νύφης. Αυτό εξόργισε την Ολυμπία. Ήταν άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα στη σχέση του ζευγαριού.
 • Λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί η Ολυμπία είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια της για τον σύζυγο της με έντονο τρόπο. Είπε πως δεν θέλει παιδί μαζί του, λέγοντας χαρακτηριστικά στη θεία της: «Αυτό θεία ξέχασε το».
 • Tα χρήματα που ζήτησε η Ολυμπία λίγες μέρες πριν από την εξαφάνιση της, ήταν μια πράξη καθαρά οφθαλμός αντί οφθαλμού μιας και η Ολυμπία δεν ήθελε πλέον να δίνει αναφορά στο τι κάνει με τα οικονομικά της, αφού όλα τα διαχειριζόταν ο σύζυγος της.
 • Η θεωρία της μοναστηριακής ζωής καταρρίπτεται παντελώς μιας και μια γυναίκα παντρεμένη για να πάει σε μοναστήρι θα πρέπει να δώσει έγκριση και ο σύζυγος της εκείνη την εποχή. Τέλος η Ολυμπία δεν είχε πνευματικό. Αν είχε ιδιαίτερη σχέση με την θρησκεία, αυτό δεν αποδείχτηκε ποτέ και ως πληροφορία προέκυψε μονάχα από τα πεθερικά της.

  Η εκπομπή Ίχνη στο σκοτάδι κατάφερε να λύσει πολλούς κόμπους και πλάνες σε μια υπόθεση που δεν είναι εξαφάνιση αλλά δολοφονία.

  Δείτε το πρώτο μέρος της εκπομπής στον παρακάτω σύνδεσμο ή πατήστε στο Youtube Ίχνη στο σκοτάδι, Ολυμπία Κηρύκου.
  https://www.youtube.com/watch?v=j4BGNInjT5U&t=193s

Join the Conversation

 1. Αυτη η αδικη εξαφανιση της ομορφης Ολυμπιας μου αποτυπωθηκε στο μυαλο πριν 26 χρονια…Ενοιωθα ενα περιεργο συναισθημα απο τοτε που εγινε η πρωτη εκπομπη της Νικολουλη..Το προαισθημα μου τελικα ηταν δεδομενο …αποδειχθηκε οτι ηταν η ψυχη της αναμεσα σε αυτους που την αγαπησαν και την πονεσαν …εχω κορη στην ηλικια της και σαν μαννα ποναω πολυ μεχρι σημερα..Εξαφανισεις εγιναν παρα πολλες …ολα αυτα τα χρονια..Γιατι ομως η υποθεση της Ολυμπιας με κανει να νοιωθω κατι διαφορετικο σαν να μας το ζητα η ψυχη της που ποτε δεν αναπαυτηκε ??? Μας το ζηταει???

  1. Επισης ηθελα να δωσω στον Χαρη Βεραμον…μια λεπτομερεια που σαν γυναικα προσεξα ιδιαιτερα αφου πρωτα τον συγχαρω για την δουλεια του που θεωρω οτι ειναι αξιολογη και πολυ ανθρωπινη Εχέι αγγιξει πολυ μεγαλο κοινο…Προσεξα λοιπον τον Δημοπουλο εχω δει πολλες φορες τα βιντεο…Βλεπουμε ενα συζυγο που μας παρουσιαζεται ξερολας…σε χαμηλο προφαιλ…Ηταν ετσι η Ολυμπια ηταν αυτη η Ολυμπια …μια στο καρφι και μια στο πεταλο…Ηταν υπερβολικη τα διογκωνε αλλα ηταν νοικοκυρα σωστη κλπ…Δλδ να σε χεσω Γιαννη να σε αλειψω λαδι…Ομως σε γενικες γραμμες περισσοτερο τον εαυτο του παρουσιαζε σαν τελειου συζυγου…Το ιδιο και η κουνιαδα δυομιση μηνες μετα…την θαβει για το παλτο και οτι ειναι αναποδος ανθρωπος…μετα κλαιει και της λειπη δεν κολλανε αυτα τα δυο.Αντιφασεις…Ομως εγω προσωπικα στεκομε σε μια λεπτομερεια ..πολυ σημαντικη..Δεν σιδερωσε το πουκαμισο του στην πεννα και της το πεταξε στο προσωπο ενωπιον της
   μητερας..της..Αυτη η λεπτομερεια δειχνη ποσο βιαιος ανθρωπος και χειριστικος ηταν..και δεν εχω ουδεμια αμφιβολια οτι την σκοτωσε βιαια μεσα στο σπιτι τους και την εξαφανισε …με βοηθεια τριτων στην Ελευσινα…νυχτα…η σε κοντινη θαλασσα ….

 2. Πόσο συμφωνώ μαζί σας είναι σαν να τα έγραψα εγώ όλα όσα γράψατε. Πραγματικά απορώ γιατί δέχτηκαν την εκδοχη ενός τέτοιου ανθρώπου όταν η πειρα δείχνει ότι στις περισσότερες γυναικοκτονιες ο νούμερο ένα ύποπτος και τελικά δράστης είναι Ο ΣΥΖΥΓΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags