Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: «Ένοχος για ανθρωποκτονία ο σύζυγός της».

Η Εφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή στην μονοκατοικία της  τον Μάρτιο του 2016. Η Ιατροδικαστική έρευνα της κα Σπανουδάκη έδειξε πολλαπλές κακώσεις και πυροβολισμό στο κεφάλι. Στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο σύζυγος της Έφης  Τσιχλάκη είχε κηρυχθεί αθώος.

Σήμερα, 24 Μαίου 2022 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης. Η Εισαγγελέας πρότεινε στους ενόρκους να κρίνουν ένοχο για ανθρωποκτονία -όχι από πρόθεση- τον κατηγορούμενο, επικαλούμενη όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και από τις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις, από την έκθεση του οπλουργού – τεχνικού συμβούλου, από την αυτοψία της αστυνομίας, αλλά και από τις μαρτυρικές καταθέσεις. Πρότεινε επίσης την ενοχή του για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον κατηγορούμενο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για δολοφονία της 47χρονης στο Κολυμπάρι, το 2016. Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 49χρονο σύζυγο της άτυχης Έφης ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Για την υπόθεση γυρίστηκε ντοκιμαντέρ από τους συντελεστές της true crime σειράς #ixnistoskotadi

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags