Υπόθεση Μιχαέλα Μιρέα. Πνιγμός ή φόνος; Νέες πληροφορίες…

Υπόθεση Μιχαέλα Μιρέα

Γρίφος από κάποιο μυθιστόρημα του Arthur Conan Doyle θυμίζει η υπόθεση θανάτου της  Ρουμάνας  φωτογράφου στην Ελλάδα. Η ανάσυρση της σορού της, από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή Καβάλας,
δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες και σκοτεινά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου της Μιχαέλας Μιρέα.

Παρόλο που αρχικά ο θάνατος της αποδόθηκε σε πνιγμό, οι Αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν και άλλες εκδοχές όπως αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας εστιάζουν στα τελευταία πρόσωπα και γεγονότα πριν από την εξαφάνιση. Υπάρχουν μαρτυρίες που διαμορφώνουν μια περίεργη εικόνα και συμπεριφορά της φωτογράφου τις τελευταίες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Ερωτήματα δημιουργεί η ύπαρξη ενός μηνύματος που εστάλη (από την θανούσα) στην αδελφή της και στον σύζυγο της, στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι καλά, μην ανησυχήσετε, ακόμη κι εάν δεν απαντώ για λίγο. Θα επιστρέψω στις 13 Ιανουαρίου. Φιλιά».

Η Μιχαέλα έφυγε από τη Ρουμανία στις 10 Ιανουαρίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε υπογράψει και το διαζύγιό της. «Ήθελε να χωρίσει, ήταν χαρούμενη με αυτό. Χώρισε και την επομένη της τηλεφώνησα για να ζητήσω τη βοήθειά της σε κάτι. Εκείνη μου είπε ότι θα πήγαινε για 2-3 ημέρες στην Ελλάδα. Μία μέρα μετά της έστειλα μήνυμα στο WhatsApp γιατί η ξαδέρφη μου, μου είπε ότι είχε κλειστό το κινητό της» θυμάται η αδερφή της θανούσας Στεφανία Μιρέα.

Το ίδιο μήνυμα εστάλη στις 11 Ιανουαρίου στον πρώην σύζυγό της. «Στις 14 Ιανουαρίου με κυρίευσε ο πανικός. Δεν είχε επιστρέψει», λέει η Στεφανία Μιρέα. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεφε την ημέρα που είχε πει καθώς είχε δυο μικρά παιδιά.

Η ελληνική αστυνομία είχε λάβει κλήση για εξαφάνιση στις 13 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ανασύρθηκε η σορός της Μιχαέλα από θαλάσσια περιοχή, κοντά στο ξενοδοχείο.

Στις 16 Ιανουαρίου πληροφορήθηκε η αδελφή της φωτογράφου για τις δραματικές εξελίξεις. Κάλεσε στο ξενοδοχείο όπου πληροφορίες ανέφεραν ότι η Μιχαέλα βρέθηκε «με ένα περίεργο τρόπο» και «κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες». Κατάφερε να βρει τον υπάλληλο του Ξενοδοχείου ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι θα την καλέσει άμεσα. Τελικά επικοινώνησε με την Στεφανία 2 ώρες μετά.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος» λέει η Στεφανία για τον ξενοδοχειακό υπάλληλο. Δεν της έδωσε κάποιο στοιχείο που θα την βοηθούσε και στη συνέχεια της είπε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό.
Και «πώς βρέθηκε μια γυναίκα σε ένα Ξενοδοχείο που ήταν κλειστό»;
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας στην αδελφή της Μιχαέλας, της είπε χαρακτηριστικά ότι η φωτογράφος βρέθηκε στο κατάλυμα χωρίς παπούτσια και ζακέτα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Μιχαέλα Μιρέα είχε χτυπήματα και εκχυμώσεις στην περιοχή της κεφαλής, κάτι που επιβεβαιώνει το συγγενικό της περιβάλλον. Μένει να αποδειχθεί αν τα χτυπήματα είναι προθανάτια ή μεταθανάτια. Αναμένεται και το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, κάτι που θα δώσει νέα δεδομένα στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η νεαρή γυναίκα δημιουργούν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε η σορός της θανούσας στην Ρουμανία και την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κηδεία της. Να ευχηθούμε καλό κουράγιο στους συγγενείς. Ο γολγοθάς τώρα άρχισε..

#ixnistoskotadi
#ΜιχαέλαΜιρέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to top
Close
Browse Tags